Review: Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E

      Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E este o alegere interesanta pentru cei care cantaresc atent lucrurile si isi doresc un aparat de spalat vasele automatizat de cea mai buna calitate care sa reflecte intru totul rigoarea germana. Atat de simplu este sa imbraci la exterior un aparat cu asa valoare care isi va pune imediat amprenta in locuinta ta, oferind mai multa calitate vietii tale prin ajutorul oferit. Reusesti sa speli vesela murdara rapid si eficient, datorita tehnologiilor de ultima generatie cu care este inzestrata aceasta masina de spalat vase incorporabila. E atat de usor sa gestionezi toata vesela murdara din bucatarie, aparatul avand capacitatea de a spala intr-un singur ciclu pana la 13 seturi de vase. Odata ce a terminat tot acest proces, vesela este gata uscata astfel incat poate fi pusa din nou in dulapul pentru depozitare. E usor sa gestionezi astfel o masa plina in care toata lumea este invitata. Cosmarul vaselor murdare de dupa ospat, devine o simpla amintire cu aceasta masina de spalat vase moderna. Fiind un produs de generatie noua, avem increderea ca aceasta incorporeaza cele mai noi tehnologii disponibile din lumea electrocasnicelor Bosh.

 

Profita de pretul special de lansare al masinii de spalat Bosh, si achizitioneaza-o mai ieftin, chiar acum, din online: aici

 

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E, 13 seturi, 6 programe, EfficientDry, 60 cm, Clasa C

 

    Datorita sistemului de comanda „Home Connect” poti controla masina de spalat vase si de la distanta, prin intermediul unei aplicatii mobile atunci cand e conectata la internet. E atat de usor sa speli vasele murdare, lucru posibil de acum si de la distanta, cand poti urmari intreg parcursul programului in lucru etapa cu etapa pana la finalizate. Datorita parteneriatului cu Amazon Alexa, masina de spalat vase poate fi controlata si prin voce. Afla daca abilitatea relevanta „Home Connect” din aplicatia Alexa este disponibila pentru tara si limba ta de utilizare. Activeaza abilitatea respectiva pentru a stabili conexiunea intre Amazon Alexa si aparatul electrocasnic de acasa. 

 

    Statutul sau de incorporabil ne permite instalarea acesteia si la inteiorul unui mobilier specializat care permite incadrarea acestui tip de aparate, tinand cont de dimensiunile sale care sunt: 81,5 cm inaltime, 60 cm latime, 55 cm adancime. Astfel salvezi mai mult din spatiul util al bucatariei tale, si asa greu de gestionat atunci cand stai la bloc. 

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E, 13 seturi, 6 programe, EfficientDry, 60 cm, Clasa C

   Panoul de control are o interfata foarte simpla, fiind prevazut cu un numar redus de butoane cu pictograme cu semnalizari cu LED-uri ce te indruma in programele de spalare ale masini, indicator cu functia incarcare la jumatate, cu indicator de sare, indicator de umplere a agentului de clatire etc. Masina de spalat vase Bosch are in dotare si functia Timer cu pornire intarziata pana la maxim 24 h cu afisare timp ramas. Aceasta optiune iti permite sa utilizezi masina in mod confortabil, la orice ora in timpul zilei, in timpul orelor de lucru sau in timpul noptii. Cu tasta Extra Dry accesam functia de uscare suplimentara. Cu tasta Speed Perfect+ reducem durata de spalare, la toate programele de spalare in afara de programul Express cu durata de 1 ora. In schimb consumul de resurse energetice se mareste. Cu tasta Machine Care activam functia de igienizare al cuvei. Cu tasta 1/2 activam functia de spalare cu incarcare la jumatate. Cu tasta Start pornim programul de spalare. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor masinii de spalat vase pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa masina de spalat vase, fara ca sa fie supravegheati permanent. Aceasta masina fiind proiectata pentru o functionare indelungata pe afisaj vor aparea si coduri de eroare. In acest sens cu functia de Diagnosticare Inteligenta din dotare acest model are rolul de a preveni defectiunile severe care pot sa apara. Aceasta functie va identifica inca din faza incipienta orice eroare aparuta in regimul normal de functionare si va opri instantaneu masina de spalat, afisand in acelasi timp pe display-ul acesteia un cod specific fiecarei erori. In functie de aceste coduri afisate ce sunt prezentate si in manualui masini, veti putea gasi cele mai rapide si mai sigure metode de remediere. Cu tasta Info puteti obtine informati prin afisare la programele suplimentare de spalare. Iar cu ajutorul aplicatiei Manager, acest model va porni automat in intervalul de timp setat, folosind cea mai rentabila oferta de consum de exemplu: noaptea sau cand folositi o sursa alternativa fotovoltaica. Masina de spalat vase Bosch detine optiunea Half Load, unde timpul de spalare este redus cu mai mult de jumatate, iar rezultatele la spalare şi uscare se mentin optime. Acest sistem genereaza economii de timp de pana la 66%. Aceasta optiune poate fi folosita in toate programele de spalare in afara de programul de spalare cu durata de 1 ora.

 

     Pentru cele mai bune rezultate de spalare la acest model, cantitatea de saruri necesara este distribuita automat in functie de gradul de duritate al apei. În cazul in care cantitatea de saruri sau de solutie de clatire este insuficienta, indicatorii electronici va informeaza imediat cu privire la acest lucru. Pentru o funtionare optima masina de spalat vase are nevoie de apa dedurizata (cu continut scazut de calciu). Daca apa de alimentate are duritate mare  pe vasele ce sunt spalate si pe componentele din interiorul masini vor ramane urme de calcar. Acest lucru are influenta negativa asupra ciclului de spalare, uscarii si lustruirii vaselor. De aceea sistemul de dedurizare are un circuit electronic de regenerare a sarii de dedurizare, pentru ca sa poata functiona cu aceeasi eficacitate de fiecare data. Diagrama duritate ale apei sunt date intr-un tabel in cartea tehnica, ce insoteste aceasta masina, sau se poate afla de la regia de apa din localitatea de domiciliu. Dozatorul pentru detergentii se afla amplasat in interiorul masini pe usa, cu indicator de nivel cu semnalizare pe panoul de comanda. Acest model este echipat si cu un sistem special, ecologic Dosage Assist, care previne pierderea detergentului atunci când se face alimentarea cu apă. Astfel vom economisi cu până la 20% din costurile pentru detergent şi vom proteja in acelasi timp si mediul înconjurător, deversand la canal o cantitate mai mica de detergent.

 

                      

 

     Pentru o incadrare perfecta in spatiul disponibil al mobilierului specializat care suporta incorpurarea trebuie sa studiem cu atentie dimensiunile aparatului dar si fisa tehnica care ofera acele detalii de design sau masuri mai detaliate dupa cum urmeaza:

 

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E, 13 seturi, 6 programe, EfficientDry, 60 cm, Clasa C

 Avand o capacitate medie de spălare de nu mai puțin 13 (seturi) se adreseaza familiilor de 6 persoane si este capabila sa spele mai multe tipuri de vase sau chiar vase de dimensiuni mari. Astfel conform normelor IEC, un set de vase consta in: Dintre o farfurie plata, o farfurie de supa, un pahar, o ceasca de ceai cu o farfurie mai mica, un cutit, o furculita, o lingura de supa, o lingurita pentru desert si o lingurita pentru ceai. Interiorul este organizat in 2 cosuri spatioase si un sertar retractabil. Cosurile sunt din sarma cu rafturi pliabile, dintre care unul este ajustabil pe inaltime, astfel incat sa te poti adapta la fiecare situatie si sa poti spala toate vasele de care ai nevoie.

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E, 13 seturi, 6 programe, EfficientDry, 60 cm, Clasa C

     Mașina de spalat vase utilizeaza la maxim intreaga cantitate de apa, mentinand-o mai mult timp in contact cu vasele. Acest lucru este realizat datorita design-ului hidraulic si a componentelor acestuia, cum ar fi sprayul superior sau filtrul ondulat care filtreaza si recircula mai multa apa in mai putin timp. La acest model apa este preincalzita in rezervorul de spalat vase, pentru a evita socul termic in cuva de spalare, oferind cea mai delicata grija pentru vesela. Aceasta tehnologie inovatoare maximizeaza eficienta si asigura o clatire ecologica cu rezultate excelente de curatare. Masina economiseste apa si energie cu o distributie eficienta a apei, avand o tehnologie de filtrare optimizata, o incalzire mai rapida si o putere sporita, care mareste frecventa de circulatie a apei. Cu functia auto 3in1: cand se utilizeaza tablete 3in1, acest programul se ajusteaza automat, dand cel mai bun rezultat de spalare si uscare. Sistemul de uscare se realizeaza prin ventilare cu aer cald. Cosul superior cu sistem de reglare Rack Matic (cu 3 nivele), se caracterizeaza prin patru elemente mobile (doua gratare rabatabile si doua rafturi) si ofera spatiu pentru pahare, farfurii, cesti si tacamuri, precum si pentru pahare de vin cu picior inalt si oale.

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E, 13 seturi, 6 programe, EfficientDry, 60 cm, Clasa C

    Datorita sertarului retractabil Vario Drawer, din cel de-al trei-lea nivel de incarcare cu 3 sectiuni, acest model este foarte flexibil. Acest sertar se foloseste pentru tacamuri si ustensile mici de bucatarie, de exemplu polonice si teluri. Acest al 3-lea nivel de încarcare pentru tacamuri face ca spatiul pentru tacamuri din cosul inferior sa fie de prisos.Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV6EDX57E, 13 seturi, 8 programe, Clasa D, Home Connect, 60 cm     Cosul inferior este dotat tehnic si cu sistemul Rack Stopper, ce previne alunecarea cosului incarcat cu vase, de pe sistemul de ghidare. In plus masina beneficiaza de sistemul Easy Glide pentru descarcarea usoara a veselei, ce permite obtinerea unei maxime flexibilitati la incarcarea masinii si a spalari oalelor inalte si a vaselor cu diametru mare.  Acest model este dotat cu o duza spray la nivelul superior si un brat curbat cu flux de deviere ce asigura faptul ca vasele sunt foarte bine curatate.

 

     Datorită motorului cu presiune variabila cu 5 nivele de pulverizare a apei Eco Silence Drive şi datorita Sensor System, senzor de incarcare, performanţele de spalare sunt automatizate pentru economisirea apei şi a energiei. Bosch SMV4ECX16E avand un motorul Pro Smart Inverter fara perii asigura o functionare ultra-silentioasa de 44 dB la spalare ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica. Acest tip de motor brushless (BLDC), a caror constructie a permis eliminarea periilor de carbon, introduce un set de avantaje sesizabile de la prima utilizare: nivel de zgomot redus, absenta vibratiilor, control imbunatatit al turatiei, eliminarea emisiilor electromagnetice. Toate aceste avantaje sunt dublate de durabilitatea si robustetea ansamblului din care au fost eliminate elementele supuse uzurii, periile de carbon. Acest motor fiind proiectat tehnologic pentru a beneficia de durabilitate maxima in utilizare.

EcoSilence SMS46KW07E

    Bosch SMV4ECX16E dotat cu Load Sensor, recunoaste nivelul de apa si viteza de rotatie. Pentru incarcaturi mai mari ale masini, este necesara o cantitate de apa mai mare pentru inmuierea vaselor iar nivelul de apa scade. In acest caz, se adauga mai multa apa. Pentru incarcaturi mai mici, este necesara o cantitate mai mica de apa pentru clatire. Senzorul de incarcare asigura utilizarea optima a apei, economisind apa si energie. Pentru că aparatul urmează a fi folosit cel mai probabil zilnic, producătorul l-a dotat cu tehnologii și programe nu doar eficiente, ci și economice. Deoarece apa dedurizata cauzeaza coroziunea sticlei, acest model regleaza in mod constant gradul de duritate al apei. In acest fel ne asiguram ca paharele de valoare si portelanurile delicate sunt intotdeauna spalate cu deosebita grija. In plus senzorul Aqua Sensor regleaza cantitatea de apa in functie de tipul si gradul de murdarie, utilizand un fascicul de lumina pentru a masura gradul de turbiditate. In functie de gradul de turbiditate cauzat de resturile de alimente, reziduurii de grasime sau de detergent ramase de la clatirea initiala, procesul de clatire este evaluat pentru a se aprecia daca trebuie continuat.

 

                  

 

     La acest model apa este pre-incalzita in rezervorul de clatire pentru a se evita socurile termice. Pre-incalzirea se face intr-un schimbator de caldura ce trateaza paharele si portelanul pretioase cu deosebita grija si fara riscuri. Sistemul Active Water hydraulic system asigura o ajustare automata a sarcinii de lucru a masini prin recunoasterea cantitatii de incarcare in trei etape de catre procesor si se asigura ca este utilizata doar cantitatea de energie electrica si de apa necesara pentru aceasta cantitate de vase.

 

                

     Cu functia Active Water managementul apei atinge chiar rezultate mai precise de curatare si de economie de resurse. Sistemul Aqua Stop al acestui model este considerat cel mai bun sistem anti-scurgere de pe piata, deoarece ofera o protectie dubla la inundatie. Daca un sistem nu asigura protectie, sistemul Aqua Stop are întotdeauna un al doi-lea sistem de protectie. Acest sistem cand detecteaza o scurgere accidentala, inchide alimentarea cu apa si apa din interior este evacuata la canal. Datorită acestei protectii duble, Bosch ofera o garantie unica si valabil de protectie pe toata durata de viata a masinii de spalat vase impotriva daunelor provocate de apa.

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E, 13 seturi, 6 programe, EfficientDry, 60 cm, Clasa C

     Pentru spalarea efectiva ai la dispozitie 8 programe de spalare, cu 4 nivele de temperaturi de spalare: Intensiv la 70°C; Auto la 45-65°C; Eco la 50°C; Silence la 50°C. Vei gasi astfel un program Intensiv la 70°C si de clatire la 65°C, recomandat pentru vasele cu grad de murdarie ridicat, rezistente la temperaturi mari, precum vase, oale, cratite. Programul este asistat de Load Sensor, care detecteaza nivelul de incarcare si face mici reglari la consum si durata. Astfel programul va tine intre 2 ore si 5 minute si 2 ore si 15 minute si va consuma intre 10,5 si 13,5 litri de apa si de 1,35-1,4 kWh. Un program Automat unde senzorul de turbiditate detecteaza nivelul de murdarie si alaturi de senzorul de incarcare vor regla durata, temperatura de spalare si consumul de apa/curent. La acest program emperatura de spalare va fi intre 45-65°C, avand un consum de 7-15,5 litri de apa in functie de nivelul de incarcare si de 0,85-1,45 kWh. Durata acestui program va fi intre, intre 1 ora si 40 de minute si 2 ore si 45 de minute. Un program Bio/Eco la 50°C pentru spalare cu un nivel minim de resurse energetice, ce se deruleaza cu durata de 3 ore si 45 de minute. Programul de spalare Silentios cu durata de 4 ore, se deruleaza la un nivel de zgomot silentios de 44 dB. Acest program de spalare cu temperatura apei la 50°C si ciclu de clatire la 63°C, are un consum de 10,5 litri de apa si de energie de 1,1 kWh. Acest program de spalare poate fi folosit si in timpul nopti fara sa deranjeze vecini. Program de spalare Zilnic cu durata de 60 de minute, scurt si rapid. Programul are un consum de resurse energetice de 10 litri de apa si de 1,2 kWh. Astfel prin intermediul aplicatiei Home Connect puteţi descarca si programe suplimentare de spalare, pe care le puteti salva prin accesarea butonului –My Favorite. Masina de spalat vase Bosch detine optiunea Half Load, unde timpul de spalare este redus cu mai mult de jumatate, iar rezultatele la spalare şi uscare se mentin optime. Acest sistem genereaza economii de timp de pana la 66%. Masina va sesiza daca avem detergenti de tip tableta, sau folosim detergent sub forma de praf, alaturi de agentul de clatire, ajustand automat programul pentru a obtine rezultate bune, in ambele cazuri. Extra optiunile acestui model sunt: Tehnologia Vario Speed Plus din dotarea masini Bosch presupune un plus de economie, facand masina de spalat vase sa fie mai rapida cu pana la 66% si mai eficienta chiar din punct de vedere energetic cu 50%. Acest lucru se datoreaza si optiunilor Vario Speed și Extra Uscare, de care dispune acest sistem. Cu tehnologia Speed putem scurta durata unor programe, in timp ce modul Extra Uscare va folosi apa la o temperatura mai inalta, deci o uscare si mai eficienta, insa consumul energetic va creste. Cu functia de Extra Uscare Plus la ultima faza de clatire suplimentara se foloseste apa la temperatura mai inalta decat in mod normal, astfel se obtine o uscare mai buna. Cu tehnologia din dotare Machine Care ce este un program special de auto-curatare a cuvei, va asigura un maxim de igiena masini. Aceasta tehnologie prelungeste viata masinii de spalat. Acest program va consuma resurse energetice intre 13-15,2 litri de apa si 1,13-1,35 kWh, timp de 2 ore si 10 minute pana la 2 ore si 15 minut de functionare. Acest model poate fi incarcat si cu vesela cu grad mixt de murdarie. Vasele cu nivel mare de murdarie vor fi asezate in cosul inferior in timp ce vasele cu nivel de murdarie mediu vor fi asezate in cosul superior. Cu tehnologia Home Connect-WLAN/WiFi de 5 GHz din dotare putem folosi aceasta functie pentru a controla aparatul Warless din aplicatia de pe telefon. Aceasta aplicatie consta in identificarea unica a aparatului (constand din codurile aparatului si adresa MAC a modulului de comunicaţie Wi-Fi înglobat). Cu butonul Telestart de pe display ajungeti la reglarile Home Connect. Accesoriile acestui model sunt: Cos cu sistem Vario ce asigura un spatiu suplimentar pentru tacamuri; Cos superior reglabil pe inaltime cu sistem Rackmatic in 3 trepte ce permite deplasarea comoda si simpla pe inaltime a raftului de sus. Astfel puteti introduce vase mai inalte in suportul inferior sau pahare foarte inalte in cel superior; 4 suporturi rabatabile pentru farfurii in sertarul inferior; 2 suporturi pentru cesti in cosul superior. Masina este dotata si cu un microfiltru din inox cu tehnologia de auto-curatare cu suprafata tripla. In privinta functiilor speciale, pune la dispoziţie, elementul de incalzire ascuns, programarea intarziata, cele 5 nivele de temperatură, Sensor System, indicatorul pentru realimentare cu sare, (acest articol fiind folosit la dedurizarea) apei.

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E, 13 seturi, 6 programe, EfficientDry, 60 cm, Clasa C

 

      Masina de spalat Bosh beneficiaza de sistem de avertizare LED care indica functionarea sa in program prin proiectarea unui fascicul LED de culoare rosie pe podea. Atunci cand programul s-a terminat, fasciculul LED te avertizeaza asupra evenimentului. 

 

     Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E cu puterea instalata de 2,4 kWh se incadreaza in clasa de eficienta energetica C avand un consum extrem de redus de curent electric. Consumul standard de energie pentru un ciclu de spălare Eco este de 0,74 kWh. Are un consum de energie de 74 kWh la 100 spalari si un consum de apa de 9,5 litri de apa, in programul de spalare ECO cu durata de 3 ore si 45 de minute, masurat cu metode mai perfectionate. Consumul real de energie depinde de modul de exploatare a masini de spalat vase.

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E, 13 seturi, 6 programe, EfficientDry, 60 cm, Clasa C

    Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E reprezinta una dintre cele mai bune investitii pe care le poti lua in calcul pentru a moderniza locuinta ta, oferind mai mult confort si eficienta pentru curatarea veselei in bucatarie. Este un produs care merita tinand cont de tehnologiile pe care le poseda, totul la un pret corect.

 

Recomandare:

 

     Primesti 2 ani cu posibilitate de extindere, daca o comanzi de aici

 

     Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

 

     Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

 

Masina de spalat vase incorporabila Bosch SMV4ECX16E, 13 seturi, 6 programe, EfficientDry, 60 cm, Clasa C

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *