Recenzie: CHARLES BRANDT Irlandezul, asasinul mafiei

     Unele dintre cele mai bune filme legate de lumea intunecata a cartierului general a mafiei este Irishmen, un film cu o distributie de exceptie pe Netflix. Toata actiunea are la baza in sine o carte intitulata “Irlandezul” scrisa de un autor la fel de celebru CHARLES BRANDT. Irlandezul, asasinul mafiei este o adevarata capodopera, un roman ce urmareste cap coada, viata lui Frank Sheeran, evolutia sa in raport cu situatia politica dar si legaturile pe care le face in randul mafiei de la acea vreme pentru a creste in rang si putere. Filmul in sine a strans multe laude, avand cateva premii importante in lumea cinematografiei, detalii care sunt expuse si mai descriptiv, in cartea care ii poarta numele de “Irlandezul”

Irlandezul. Asasinul mafiei, Charles Brandt - eMAG.ro

   Detaliile suprinse printre randuri sunt practic savuroase, modul cum abordeaza autorul fiecare scena este atat de bine descrisa incat parca te transformi in unul din personaje care asista la intreaga poveste. Romanul incepe firul narativ practic de la capatul povestii, intruchipand un batranel retras la pensie intr-un ospiciu medical, acolo unde incepe sa povesteasca toata povestea vietii sale alaturi de banda de mafioti la care adera in scurt timp. Actiunea se desfasoara in continuare ca o SAGA epica despre crima organizata din acele vremuri, din America de Nord, dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial prin ochii veteranului Frank Sheeran. 

 

     Daca esti un iubitor de istorie ajungi sa legi anumite fapte si evenimente din istoria recenta a Americii, cum ar fi cea legata de fratii Kennedy, si cum acestia reusesc sa se impuna cu ajutorul mafiei controlate, care intr-un final se dovedeste a fi si cea care le pune capat suprematiei la acea perioada. Alte reprere istorice care sunt povestite cu mare fast sunt cele legate de Jimmy Hoffa, o adevarata personalitate la acea vreme, care se zbatea sa obtina recunoastere si putere in randul celor din politica. Cand Bufalino ii ordona lui Sheeran sa-l omoare pe Hoffa, Irlandezul se achita de misiune stiind ca, daca ar refuza, ar fi ucis el insusi. Ajuns la batranete, Sheeran ii marturiseste lui Charles Brandt ca a executat pentru mafie peste 25 de asasinate. Povestea lui, inregistrata de Brandt, a stat ulterior la baza scrierii acestui volum care se citeste pe nerasuflate.

 

   Daca ai vazut filmul probabil te-ai fi intrebat cat de groasa este cartea, mai ales ca acesta vazut cap coada ajunge sa fie peste 3 ore de urmarit continuu. Iata ca si cartea pare sa fie la fel de stufoasa, cele 490 de pagini cat insumeaza povestea irlandezului spusa de chiar insasi CHARLES BRANDT, te tine cu sufletul la gura pana la ultimile randuri, istoria dar si intamplarile fiind unele savuroase pentru pasionatii acestui gen literar. Recomand totodata sa urmaresti si filmul daca nu ai facut-o deja sau daca nu ai citit cartea, la fel, mai multe detalii ies la suprafata totul fiind expus in lux de amanunt, cu carisma perioadei respective, in care vremurile tulburi anuntau mereu situatii inedite pentru personajele curente. 

 

   Cartea in sine abia aparuta, este disponibila in stoc limitat, la un pret promotional: Verifica stoc actualizat

 

  Mai multe carti din aceeasi serie editoriala, cu specific intriga/drama, pot fi vazute aici

 

Anticariat: Charles Brandt - Irlandezul. Asasinul mafiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *