Masina de spalat rufe Fram FWM-V914T2TD+++, review

       Masina de spalat rufe Fram FWM-V914T2TD+++ este alegerea perfecta pentru a face un upgrade in materie de aparat de spalat rufe, fiind dotata cu numeroase optiuni demne de anul 2022. Fram este un brand readus in prim plan de curand, fiind disponibil exclusiv prin intermediul platformelor online la comanda doar online. Fram a insemnat ceva acum mai mult timp, atunci cand in fiecare locuinta se regasea cel putin un frigider din aceasta gama. De acum cei de la Fram ofera mai multe optiuni de productie, de masini de spalat dar si alte tipuri de electrocasnice mici sau mai mari la preturi avantajoase. Aparatul prezinta o constructie compacta si solida avand urmatoarele dimensiuni: 84,5 cm inaltime, 58,2 cm lungime si 59,7 cm latime si greutatea de 75 Kg astfel ca aceasta nu va ocupa prea mult spatiu acolo unde va fi montata. Fram FWM-V914T2TD+++ este dotata cu un motor DC avansat fara perii, cu invertor si cu axul de rotatie in contiunarea axului de rotarie al tamburului, ce roteste tamburul direct, fara curea, reducand astfel vibratiile nedorite si zgomotul. De asemenea, prin utilizarea masinii de spalat Fram FWM-V914T2TD+++ se optimizeaza si consumul de energie. Datorita acestei tehnologi se asigura o functionare ultra-silentioasa de 59 dB la spalare, 78 dB la centrifugare, ridicandu-se la cele mai ridicate standarde de eficienta energetica.

 

     

    Fram este o masina de spalat rufe de capacitate mare recomandata pentru o familie numeroasa ce suporta o cantitate de rufe de pana la 9 Kg. Astfel vom reusi sa spalam o cantitate mai mare de rufe pe care de obicei o spalam in 2-3 reprize economisind atat timp cat si energie electrica si detergent. Fram are tehnologia Turatie variabila sau excludere centrifugare unde putem alege numarul de rotatii potrivit tipului de haine folosit si programului preferat, de la minim 400 rot/min la maxim 1400 rot/min. In acest caz avem de-a face cu o masina de spalat economica si din punct de vedere al consumului energetic fiind incadrata in clasa de eficienta energetica A la spalare si clasa B la centrifugare, cu umiditatea reziduala de 48%. Punerea in functiune are la baza operarea unui panou de comanda electronic cu actionare prin atingere (touch-screen) dotat cu display LED. 

Masina de spalat rufe Fram FWM-V914T2TD+++, 9 kg, 1400 rpm, Clasa D, Motor DC, Control touch, Display LED, Allergy safe, Start intarziat, Anti-sifonare, Eco-Logic, Detectare spuma, Alb

     Panoul de comanda cu ecran LCD situat in partea superioara a cuvei este dotat cu un selector rotativ pentru toate programele de spalare. In jurul butonului de selectie exista pictograme sugestive pentru fiecare tip de program, iar cu ajutorul actionarilor cu taste touch control putem face orice modificari ale parametrilor implicati in ciclul de spalare. In dreapta selectorului de programare se afla 5 butoane touch-screen cu functii de temporizare, reglare a temperaturi de spalare, reglare a numarului de rotatii pe minut, functiile suplimentare si selectie. Selectarea temperaturii de spalare se face foarte flexibil de la: rece, 20, 30, 40, 60 pana la maxim 90°C. Prin apasarea butonului de start intarziat avem posibilitatea setari pornirii programului de spalare selectat, intr-un interval de 0-23 de ore. Daca schimbati aparatul in modul de asteptare, tasta de pe afisajul electronic va clipi. Iar pentru a evacua apa din cuva comutati in continuare butonul de programare pe orice program de spalare iar masina va efectua operatia de descarcare. In continuare puteti porni masina prin selectarea unui nou program. Functiile suplimentare care pot fi accesate sunt: Temp – selectare temperatura, Spin – nivel centrifugare, Extra rise – centrifugare suplimentara, Easy Iron – mod de spalare bland ce impiedica aparitia cutelor. Toate informatiile utile vor fi afisate pe ecran. Astfel vei fi informat mereu cat timp dureaza programul de spalare ales, cat timp mai are pana la finalizare si in ce stadiu de spalare se afla programul ales. Cu butonul On/Off porniti sau opriti masina de spalat. La acest model avem posibilitatea de a opri si apoi de a porni in timpul derulari unui program de spalare. Aceasta functie poate fi folosita si pentru a scoate sau a adauga rufe in masina de spalat. Pentru a realiza acest lucru comutam masina in modul Pauza in timpul unui program de spalare, apasand butonul “Pornire/Pauza” iar pe display un indicator ne va indica etapa in care a ajuns ciclul de spalare. Oprirea masinii pe durata unui ciclu de spalare va anula in schimb programul de spalare aflat in derulare. Oprind masina putem face si eventuale modificari ale functiilor auxiliare, ale temperaturii si a vitezei de centrifugare, daca este necesar. Pentru a reporni programul de spalare apasam in continuare pe acelasi buton “Pornire/Pauza”. Modificarile in programul de spalare vor fi facute cu conditia sa fie adecvate programului respectiv iar programul de spalare in derulare nu a fost inca finalizat. Daca presiunea apei de alimentare este mai mica, acest lucru prelungeste durata ciclului de spalare. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor masinii de spalat pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa masina de spalat, fara ca sa fie supravegheati permanent. Masina de spalat rufe poate semnala pe ecran prin coduri de eroare o serie de anomalii tehnice care pot sa apara pe parcurs.

Masina de spalat rufe Fram FWM-V914T2TD+++, 9 kg, 1400 rpm, Clasa D, Motor DC, Control touch, Display LED, Allergy safe, Start intarziat, Anti-sifonare, Eco-Logic, Detectare spuma, Alb

     In stanga panoului de comanda se afla si sertarul cu 3 compartimente pentru detergent solid, lichid si balsam cu un dispozitiv ce ofera posibilitatea de a utiliza la spalare detergent lichid sau concentrat, in functie de preferinta utilizatorului.

 

     Cuva masini este facuta dintr-un material termorezistent poliplex de culoare alb iar tamburul este din otel inox cu o capacitate de 61 de litri, avand diametrul hubloului de 33 cm, cu sistem de blocare magnetic. Deschiderea hubloului se realizeaza la 130 de grade. Grila formata de cele 15 de programe de spalare este usor de accesat si intuitiva si cuprinde majoritatea optiunilor disponibile pe o masina de spalat. Incarcarea cu rufe a masinii de spalat poate varia in functie de volumul sau tipul tesaturii. 

 

     Datorita sistemului automat de reglare a consumului de apa, aportul de apa este ajustat electronic in functie de cantitatea si tipul rufelor, pentru obtinerea celor mai bune performante de spalare si consum energetic. Acest model are prevazut o rezistenta electrica nichelata, cu 40% avand mai putina depunere de calcar pe rezistenta, ce asigura o mai buna protectie impotriva coroziunii. Design-ul special Vario Soft, al tamburului creeaza conditii optime de spalare pentru rufe si asigura o curatare eficienta dar blanda, fara miscari ce ar putea afecta tesatura. În funcție de programul selectat, structura tamburului modelat sub formă de picături și paletele asimetrice ajustează mișcările tamburului, de la puternic la delicat. Rufele sunt rotite delicat in centrul tamburului, indiferent de direcția de rotație. Toate haine cuprinse în procesul de spălare sunt curățate în orice moment mai delicat și mai repede. Tamburul cu o capacitate de 9 kg protejează, de asemenea, rufele și reduce cutele.

 

Masina de spalat rufe Fram FWM-V914T2TD+++, 9 kg, 1400 rpm, Clasa D, Motor DC, Control touch, Display LED, Allergy safe, Start intarziat, Anti-sifonare, Eco-Logic, Detectare spuma, Alb

 

     Fram dispune de doua sisteme care ajuta la scaderea vibratiei si zgomotului: Design-ul special al peretilor laterali ai masinii de spalat reduc foarte mult zgomotul si nivelul vibratiilor in timpul spalarii, iar sistemul electronic de control al balansului, distribuie uniform rufele in interiorul masinii diminuand si mai mult zgomotul si vibratiile. Sistemul Eco Logic din dotare optimizeaza consumul de apa si detergent, precum si durata programului de spalare in functie de cantitatea de rufe incarcate. Acest sistem ecologic ce foloseste resurse mici te va ajuta sa protejezi natura si sa faci si economie. De exemplu, la incarcarea pe jumatate a masinii, economia de resurse energetice poate ajunge pana la 50%. Folosind masina cu aceasta tehnologie de spalare eficienta, Fram genereaza si economie de energie electrica, apa si timp. Acest model are tehnologia Protectie anti-spuma in caz de supradoza cu detergent sau solutii de curatare, cu detectare automata a spumei excesive din interiorul masinii (cuva, compartimentul de detergent, furtun de racordare). In aceasta situatie cuva se va opri din rotire, se va suplimenta apa din cuva, se va drena toata apa, dupa care cuva va incepe sa se roteasca din nou. 

 

     Poti alege intre cele 15 programe predefinite pentru o spalare cat mai eficienta: delicate, sintetice, bumbac, lana, spalare manuala, spalare rapida etc. Programul de spalare Rapida ale acestui model este de: 15 minute pentru cel mai rapid ciclu de spalare. Acest program de spalare se deruleaza la o cantitate de maxim 2 Kg de rufe. Ciclul de spalare Rapid de 60 de minute, ce este indicat pentru rufe din bumbac cu nivel redus de murdarie. Acest program de spalare se deruleaza la o cantitate de maxim 4 Kg de rufe. Program de Bumbac cu sase optiuni de temperatura (rece, 20, 30, 40, 60, 90)°C, in functie de nivelul de murdarie, program ce spala la o cantitate de 9 Kg de rufe. Programul de spalare Bumbac la 60°C, unde este folosita si functia de pre-spalare, este ideal pentru rufe extrem de murdare. Acest program cu durata de 164 de minute, se poate folosi la o cantitate de maxim 9 Kg. Program de spalare Bumbac prespalare cu o temperatura de 60°C, ce se deruleaza cu resurse energetice reduse si un timp de spalare mai lung, fata de un program normal de spalare. Si acest program se poate folosi la o cantitate de maxim 9 Kg. Program de spalare Bumbac ECO cu o temperatura de 20°C, ce se deruleaza cu resurse energetice reduse si un timp de spalare mai lung, fata de un program normal de spalare, se poate folosi la o cantitate de maxim 4,5 Kg. Durata programului (bumbac 60ºC la sarcina maxima) este de 230 de minute. Durata programului (bumbac 60ºC cu incarcatura partiala) este de 185 minute. Iar durata programului (bumbac 40ºC cu incarcatura partiala) este de 180 minute. Denim/ inchise la culoare este un program de spalare ce utilizeaza optiunea de spalare la temperatura scazuta astfel incat sa nu deteriorezi articolele de tip jeans, prin decolorare. Exista si un program dedicat rufelor colorate, Clatire – adauga un ciclu suplimentar de clatire, pilote/coverturi – program de spalare specific rufelor de dimensiuni mai mari. Programul Alergy Safe cu temperatura apei de 60°C care va permite sa selectaţi 3 clătiri suplimentare fata de cele standard ale ciclului. Optiunea activata cu cicluri de clatire la temperatura de 40°C va permite sa eliminati principalii alergeni, precum parul de pisica, de caine si polenul. Cu cicluri de clatire la o temperatura mai mare de 40°C se obtine un nivel optim de protectie antialergica. Acest program de spalare se deruleaza la o cantitate de maxim 4,5 Kg. Programul Shirts este un program de spalare ce foloseste apa la 60°C dedicat camasilor din bumbac, articolelor din materiale sintetice sau combinate, in cantitate de maxim 4,5 Kg. Acest program de spalare te ajuta sa te prezinti la birou cu o tinuta impecabila. Cu optiunea de Extra Clatire, ciclul de clatire va fi mai eficient, ceea ce asigura eliminarea totala a detergentului din rufe. Aceasta functie este recomandat in special persoanelor cu pielea sensibila de ex. copii. Cu functia numai de Centrifugare putem sa centrifugam suplimentar rufele timp de 17 minute si sa golit continutul cuvei la canalizare. Acest program poate fi folosit si la capacitate maxima. Cu optiunea Delay Timer de maxim 23 ore se poate programa pornirea masinii in intervalul orar cel mai convenabil. Daca optiunea selectata nu este compatibila cu programul de spalare ales, dioda luminiscenta corespunzator programului de spalare ales se va aprinde intermitent iar functia nu se va activa.

 

     Masina de spalat rufe Fram FWM-V914T2TD+++ cu puterea instalata de 2200 W are o clasa de eficienta energetica inalta D si consum redus de resurse, avand un consum mediu anual de apa de 12100 l/an si de energie in program standard de spalare calculat la programul bumbac 60° si încărcătură completă de 1,35 kWh/ciclu si de 50 litri de apa. Consumul anual de energie al acestui model este de 76 kWh/an.

Masina de spalat rufe Fram FWM-V914T2TD+++, 9 kg, 1400 rpm, Clasa D, Motor DC, Control touch, Display LED, Allergy safe, Start intarziat, Anti-sifonare, Eco-Logic, Detectare spuma, Alb

     Consumul de energie este bazat pe 220 de cicluri de spalare standard folosind programele pentru bumbac la 60°C si 40°C cu incarcare completa si partiala si pe consumul Eco cu energie redusa. Consumul efectiv de energie depinde de modul de utilizare al aparatului. Consumul de apa se bazeaza pe acelasi calcul. Aparatul se închide dupa perioade lungi de inactivitate cu un consum de 0,5 W/h si functionand in modul stand-by cu 1 W/h pentru a economisi energie electrica. Oprirea automata se produce dupa 20 minute de inactivitate.

 

Recomandare:

 

     Este alegerea perfecta daca iti doresti o masina de spalat performanta care sa iti satisfaca toate nevoile cotidiene la un pret foarte mic: Verifica oferta pret

 

     Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

 

     Primesti garantie extinsa la 3 ani fara daca o comanzi de aici

 

Masina de spalat rufe Fram FWM-V914T2TD+++, 9 kg, 1400 rpm, Clasa D, Motor DC, Control touch, Display LED, Allergy safe, Start intarziat, Anti-sifonare, Eco-Logic, Detectare spuma, Alb

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *