Laptop Gaming ASUS ROG GL553VD-FY009 – Review, specificatii tehnice

       Pasiunea pentru gaming necesita si anumite sacrificii, iar un buget peste medie iti poate asigura succesul in luptele din mediul online, moment in care cei de la Asus, au cladit seria ROG – Republic of Gamers – din care face parte si ASUS ROG GL553VD-FY009. Este un laptop specializat pe filiera de gaming, un model cu o infatisare parca desprinsa din filmele SF, care are la baza o serie de componente atent alese, pentru a indeplini aceste cerinte capitale, necesare oricarui impatitit al jocurilor online. 

       Acesta ofera un nivel de echipare optim pentru a rula in bune conditii ultimile noutati in materie de gamin, sar si un design exclusivist care sa puna bezele unei forme agresive, specifice lumii gaming online. ASUS ROG GL553VD-FY009 este un laptop destul de bine inchegat ca forma, construit de materiale de calitate ce implica un mix din aluminiu si plastic, pe spate gasim sigla ROG iar pe fata sub ecran inscrisul “Republic of Gamers”.

        Tastatura reprezinta un alt element de design care te va incanta de la prima utilizare find dotata cu functie de iluminare de culoare rosie reglabila ca intensitate in functie de preferinte. Tastele de interes WASD sunt luminate cu o intensitate diferita fata de tot subansamblul pentru o utilizare mult mai facila pe timp de noapte. Tastele sunt dotate cu sistem de iluminare rosu
si comutatoare de tip foarfece, ce va ofera o cursa de 2.5 mm pentru un nivel de raspuns tactil foarte bun.

        Display-ul este un Full HD IPS care masoara in diagonala 15.6 inchi si este dotat cu caracteristici speciale ce limiteaza efectul de lucire. Unghiul de vizibilitate este larg iar culorile sunt de cea mai buna calitate. Ecranul asigura un nivel excelent
de contrast si consistenta a culorilor, nefiind afectat de fenomenul de migratie a culorilor cand urmariti imaginile din unghiuri extreme.

       Performantele tehnice sunt asigurate de procesorul cu 4 nuclee fizice Intel Core i7 7700HQ tactat la o frecventa de 2.8 Ghz ce poate ajunge chiar si la 3.8 Ghz in modul Turbo Boost. Memoria RAM de 8 Gb (maxim 32 Gb) ofera un plus esential la performantele de top ale acestui model alaturi de placa video dedicata Nvidia GTX 1050 de 4 Gb si HDD de 1 Tb. ASUS ROG GL553VD-FY009 va oferi o performanta de neegalat datorita procesorului Intel Cor i7 de a 6-a Generatie si al celor mai recente solutii grafice NVIDIA GeForce GTX 1050.

       Pentru stocare ASUS ROG GL553VD-FY009 foloseste un HDD intern care ruleaza la 7200 rpm. As fi preferat si un SSD, in locul HDD-ului, dar si asa se mai pot aduce schimbari in configuratie daca iti doresti un plus de viteza la accesarea datelor.

       Placa video Nvidia GeForce 1050 este una dintre cele mai bune modele disponibile in momentul actual pentru o configurare pentru un laptop, beneficiaza de o memorie de 4 Gb GDDR5 si are la baza mai multe tehnologii printre care: Nvidia Optimus – cupleaza si decupleaza functionarea acesteia pentru un management al energiei mult mai eficient, tehnologie CUDA, suporta redarea jocurilor la rezolutie 4K, etc.

        La partea de conectica, cei de la Asus nu au renuntat la clasicul DVD – RW, astfel ca acest model beneficiaza si de unitate optica cu viteza de transfer citire/scriere de pana la 8x. Din punct de vedere al conectivitatii laptopul este dotat cu un port HDMI, 2 porturi USB 3.0 si altul USB 2.0, bluetooth, cititor card precum si cu o camera Web HD de cea mai buna calitate.

      Placa de retea de 1 Gb/s va asigura un flux continuu si de calitate in ceea ce priveste transferul de date in internet. Bateria celulara este constituita din 4 celule, care ii vor asigura acestuia o aotonomie de pana la 4-5 ore de lucru. Chiar daca vorbim de un laptop gaming, cele 2.5 Kg greutatea sa, nu vor reprezenta un inconvenient in ceea ce priveste transportarea sa in rucsac, la facultate sau la intalnirile pentru sesiunile de joc cu prietenii.

Recomandare:

         Consider ca este alegerea perfecta daca iti doresti cu adevarat un laptop profesionist din toate punctele de vedere cu dotari tehnice foarte bune capabil sa ruleze cele mai noi jocuri aparute pe piata: Vezi oferta pret

        Daca ai noroc, zilele acestea il poti achizitiona mai ieftin, avand o reducere substantiala, pret la care consider ca este un best buy: Verifica pret redus

        Toata seria ROG – Republic of Gamers este disponibila aici

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *