Aparat de aer conditionat mobil Star-Light 11600 BTU, ACMP-12AH (review)

    Avand in vedere ca nu mai este mult timp pana cand vara isi intra in drepturi, ne-am gandit ca ar fi util sa vorbim astazi despre aparatele de aer conditionate disponibile in magazine online, iar tinta a fost alegerea unui model de buget care sa beneficieze de multiple functii care sa ofere confort si eficienta la racire. Star-Light 11600 BTU, ACMP-12AH este o alegere interesanta pentru acest an, fiind un model mobil, usor portabil in casa ta, nu necesita instalare iar in functie de nevoi poate fi mutat oriunde in casa ta. Odata ce l-ai achizitionat, poate fi pus in functiune imediat, fara sa mai fi nevoit sa astepti dupa un instalator, singura nevoie mai speciala fiind prezenta unui furtun de recirculare aer de diametru. Designul este unul compact, aparatul este de culoare alba iar controlul functiilor se poate face fie de la distanta cu ajutorul telecomenzii proprii, sau folosind panoul de comanda electronic cu care a fost inzestrat. Aparatul are o greutate de 34 kg, dimensiuni de 466 x 397 x 765 mm și este alb. Puterea acestuia de răcire este de 12000 BTU, fiind recomandat folosirii într-un spațiu cu suprafața cuprinsă între 16 și 23 mp. Astfel, este potrivit atât în cazul unui living spațios, cât și în cazul unei locuințe mai mici. 

 

    Pentru o functionare corespunzatoare trebuie sa urmarim si aspectele legate de instalare precizate in manual astfel: In modul cool se ataseaza furtunul de evacuare a aerului cald si se conecteaza si tubul pentru condens. Aparatul de aer condiţionat trebuie amplasat pe o suprafaţă rezistentă pentru a reduce la
minim zgomotul şi vibraţiile. Pentru o poziţionare în siguranţă, amplasaţi unitatea pe o suprafaţă netedă, uniformă şi suficient de rezistentă pentru a susţine unitatea. Star-Light 11600 BTU, ACMP-12AH dispune de rotiţe pentru o amplasare mai uşoară, dar trebuie deplasată doar pe suprafeţe netede şi plate. 

       Kitul pentru ferestre culisante a fost proiectat pentru a se potrivi la majoritatea ferestrelor “verticale” şi “orizontale” standard. Cu toate acestea, poate fi necesar să adaptaţi/modificaţi unele aspecte ale procedurilor de instalare pentru anumite tipuri de ferestre. Dacă deschiderea ferestrei este mai mică decât lungimea minimă menţionată a kitului pentru ferestre culisante, realizaţi un orificiu suficient pentru
deschiderea ferestrei. Nu decupaţi niciodată kitul pentru ferestre culisante. Un exemplu eficient pentru o instalare corecta pentru zona de pervaz la instalarea kit-ului impreuna cu furtunul de evacuare este descris in figura urmatoare.

   Foarte important!! Furtunul de evacuare şi adaptorul trebuiesc instalate sau îndepărtate în funcţie de modul de utilizare astfel: pentru instalare va trebui activat modul COOL (Răcire) iar la eliminare trebuie sa te asiguri ca functia de Ventilatie sau cea de Dezumidificare este activa ( de regula ventilatia este folosita). Trebuie sa asiguri o oarecare libertate in randul furtunului de evacuare, sa nu fie nici prea scurt dar nici sa atarne in jos deoarece in timp la vibratii sau miscari neprevazute se poate perfora. Trebuie sa te asiguri că nu există obstacole în apropierea orificiului
de aer al furtunului de evacuare (pe o distanţă de 500 mm) pentru ca sistemul de evacuare să funcţioneze corect. 

     Aparatul de aer conditionat portabil Star-Light 11600 BTU, ACMP-12AH are o capacitate de racire de 11600 BTU si este foarte eficient si din punct de vedere energetic fiind incadrat in clasa de consum A cu un consum mic de energie electrica. Raportat la puterea de racire de 11600 BTU, acesta are un consum energetic de 1350 W si este eficient pentru o incapare de pana la 30 mp. Debitul aer al unitatii este de aproximativ 350 metri cubi/h. Pentru functia de incalzire, aparatul Star-Light 11600 BTU, ACMP-12AH mentine ofera o capacitate de 10000 BTU, cu un consum nominal de 1130 W.

 

      Functiile sunt aceleasi pe care le intalnesti si la aparatele fixe, si anume: – Ventilare – Ventilatie interioara cu trei trepte de lucru progresiv – Dezumidificare – O functie special folosita pentru a elimina umiditatea excesiva din mediul ambiant ca modalitate de a preveni aparitia mucegaiului. Capacitatea de dezumidificare este de 1 litru in decurs de 1 ora – Timer – Aparatul de aer conditionat poate fi programat sa functioneze intr-un anumit interval de timp prestabilit – Sleep/Night Mood – Functionare silentioasa pe timp de noapte, – Functie Jet – Paletii din zona de evacuare aer fixeaza jetul de aer in directia in care o doresti pentru ca in timp aerul rece sa nu deranjeze si sa provoace probleme de sanatate – Mod Turbo – functionare la capacitate maxima, pentru a atinge caracteristicile de mediu dorite intr-un timp cat mai scurt. 

     Performantele de racire sunt ghidate de asa numitul coeficient de racire EER, iar acesta cu cat este mai apropiat de valoarea 4 este unul mai bun, aparatul fiind mai eficient. Desigur aceasta valoarea poate spune multe si in privinta suprafetei pe care reuseste sa o raceasca, un coeficient mai bun, inseamna o performanta buna si pentru un spatiu mai mare pe care il deserveste cu succes. Star-Light 11600 BTU, ACMP-12AH are un coeficient la racire EER de valoare 2.6 fapt care il incadreaza in clasa de eficeinta E.

 

Aparat de aer conditionat mobil Star-Light 11600 BTU, Clasa A/A+, ACMP-12AH, Functie Incalzire, Display, Telecomanda, Timer, Kit instalare inclus

     Sistemul de filtrare trebuie intretinut in timp pentru a da acelasi randament ca la inceput, astfel ca filtrul de aer trebuie cel puţin o dată la fiecare două săptămâni sa fie curatat. Sistemul de filtrare al aparatului include un filtru lavabil care purifica aerul din interior de particulele de mici de praf, functie foarte utila in cazul persoanelor cu alergie la praf. Accesul la filtrul de praf se face rapid, fiind nevoie de desfacerea a unui singur surub metalic, dupa care curatarea se poate face sub jet de apa puternic. Pentru a curăţa carcasa unităţii, se recomanda sa folosesti o lavetă care nu lasă scame, înmuiată într-un detergent lichid. In cazul in care nu ai mai folosit aparatul de aer conditionat o lunga perioada de timp, cartea tehnica recomanda sa lasi aparatul sa functioneze in modul ventilatie timp de jumatate de zi intr-o incapere calduroasa pentru a usca interiorul si a preveni aparitia mucegaiului. 

 

     In cee ce priveste mentenanta, pentru a asigura un flux corect a apei rezultate in urma procesului de dezumidificare trebuie sa urmaresti o serie de pasi pentru o functionare corecta astfel: In modul dezumidificare trebuie sa scoti  buşonul superior de evacuare din spatele unităţii si apoi sa instalezi conectorul de evacuare (mufă mamă universală, de 5/8”) şi furtunul de 3/4” (cumpărat individual). Trebuie sa te asiguri ca prinderea este una de calitate pentru a nu exista in timp scurgeri de apa, sau sa apara pe canal indoituri care sa opreasca fluxul normal al apei. 

 

      Functionarea aparatului este una silentioasa, se dovedeste a fi destul de silentios, zgomotul produs de unitate incadrandu-se in limitele normale (65 dB). Analizand potentialele avantaje pe care le poseda acesta, consider ca vei casi suficient de multe motive sa il consider o solutie ideala si pentru casa ta. 

 

Recomandare:

 

     Primesti garantie 2 ani si livrare a doua zi la tine acasa daca il comanzi de aici

 

    Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

 

    Mai multe detalii tehnice si imagini puteti gasi si pe pagina producatorului aici

 

Aparat de aer conditionat mobil Star-Light 11600 BTU, Clasa A/A+, ACMP-12AH, Functie Incalzire, Display, Telecomanda, Timer, Kit instalare inclus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *