Spalator de aer, purificator si umidificator Clean Air Optima CA807, review

      Un purificator de camera este bine venit in locuinta noastra mai ales in conditiile in care poate fi folosit oricand pe tot parcursul anului Aparatul are rolul de a ventila si purifica aerul dintr-o incapere reducand prin efectul de ventilare si umiditatea care amplifica gradul de disconfort creand o atmosfera placuta spatiului unde locuim. Aceste aparate sunt de mai multe tipuri si dimensiuni in functie de forma si locul in care pot fi plasate intr-un spatiu. Cel mai mare avantaj al acestor dispozitive sunt costurile mai reduse si un consum de energie destul de economic. Clean Air Optima CA807 actioneaza si ca umidificator,fiind un dispozitiv de tip 2 in 1 care poate fi utilizat in orice perioada a anului, vara pentru functia de purificare iar iarna pentru umidificatre, In timpul sezonului rece, caldura emisa de centralele termice prin calorifere elimina excesiv umiditatea din aer, creeand astfel disconfort.

 

     O varianta inspirata de purificator/umidificator de camera este modelul de aparat cu NanoSilver Clean Air Optima CA807 produs in Olanda, creat pentru a purifica si umidifica aerul din camere cu spatioase, fiind echivalentul unui dispozitiv destul de compact, cu un design specific, incluzand o unitate de centrifugare a aerului in forma patratica, care isi permite sa disperseze aerul in egala masura in tot volumul camerei. Este un aparat care isi gaseste cu usurinta un spatiu de depozitare atunci cand este folosit sau in perioadele cand este scos din uz. Acest purificator de aer modern are o carcasa din plastic si o baza de sprijin inferioara pentru a-l aseza pe podea. Are un design modern de culoare alb mat fapt care il face sa se incadreze cu succes in decorul oricarei locinte moderne. Fluxul de aer generat de ventilator este multi-directional. Panoul de comanda cu control digital si display LCD albastru, este plasat in partea superioara a aparatului ce consta din butoane electronice. De pe acest panou de comanda poti seta principalele functii: intensitatea si viteza ventilatorului sau ionizatorul. In timpul functionari, se poate opta pentru 3 intensitati ale vitezei aerului: normal, natural si sleep pentru comfort in orice clipa. Fluxul de aer generat de ventilator este directionat pe o arie mai mare, astfel incat sa satisfaca orice preferinte. De asemenea se vor cunoaste modul si etapele de functionare cu afisaj de schimbare a filtrului. Are setari de zi si noapte pentru ca display-ul digital sa nu deranjeze pe timpul noptii.

         Pe partea de functii, modelul dispune de urmatoarele imbunatatiri: Timer-ul de la 1 la maxim 8 ore ii confera un grad ridicat de autonomie sistemului de ventilare si purificare Clean Air Optima CA401, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Timer-ul te va ajuta sa setezi durata de functionare a aparatului, astfel incat sa poti adormi relaxat pe canapea, racorindu-te si respirand un aer curat fara grija opririi sau pornirii aparatului. Functia Somn este ideala pentru a fi utilizata pe timp de noapte daca dorim sa avem o nopate linistita, iar zgomotul functionarii aparatului sa nu fie unul silentios.

 

 

     Funcţia de ventilaţie cu aceasta functie, aparatul ventileaza aerul din incapere in 3 trepte (low/ medium/ high), cu o viteza maxima de 1,5 m/s si cu un debit maxim de 50 mc/h. Rata de Umidificare – 400ml/h. Higrostat variabil cu posibilitate de reglare de valoare intre 30 – 45 % / 45 – 60%  si peste 60%.

 

     Cu functia Turbo in cazul activarii acestui mod, aparatul optine o purificare rapida a spatiilor unde este amplasat.

 

     Sanatatea incepe cu aer curat. Calitatea aerului pe care il respiram are un impact mare asupra capacitati de munca si bunastarii noastre. Cu mai putini factori alergeni, microorganisme si poluare chimica pe care o inspiram, cu atat mai putine sunt sanse de a ne imbolnavi. Datorita cresterii contaminarii mediului, prin praf fin si poluanti, aerul curat nu mai poate fi luat in considerare. Calitatea aerului a scazut semnificativ in ultimii ani. Bacteriile, virusii, microbii, ciupercile, praful fin si polenul se raspandesc neingradit peste tot in interior. Multe substante care se dezvolta in timpul incalzirii sau gatitului, poluantii din materialele de constructie, covoarele, mobilierul, produsele chimice de uz casnic sau problema binecunoscuta a fumului de tutun pot declansa tulburari de sanatate. Prin urmare, exista suficiente motive pentru a acorda mai multa atentie calitatii aerului din interior. Acest sistem de filtrare/umidificare avansat Clean Air Optima CA807 este compus din mai multe sisteme de filtrare avansate. Carbunele activat a fost folosit cu succes de-a lungul timpului pentru purificarea apei, reprezentand una dintre cele mai vechi metode de filtrare a apei. In culturile egiptene antice, carbunele era cunoscut ca agent purificator si era utilizat in scopuri medicinale. In zilele noastre, acesta este folosit in industria tratarii apei, fie ca filtru independent, fie ca prefiltru in sisteme mai complexe, cum ar fi sistemele de filtrare a apei. Filtrarea cu carbune nu este utilizata numai pentru filtrarea apei, ci si pentru purificarea aerului, prelucrarea aerului din locuintele proprii. Sistemele de filtrare cu carbune activat functioneaza pe baza unui proces numit “adsorbtie”. Pe masura ce apa trece prin blocul de carbon al filtrului de apa, contaminantii sunt prinsi in mod esential in interiorul structurii poroase a stratului de carbon. Carbunele activat poate indeparta din apa urmatorii poluanti: azbest, chisturi, plumb, pesticide, trihalometani (produs secundar al procesului de clorurare) si compusii organici volatili. Filtrele cu carbune activat sunt foarte populare pentru aplicatiile rezidentiale, deoarece sunt sisteme usor de intretinut, cu un cost relativ redus. Aceste filtre nu au probleme in indepartarea particulelor mai mari de 0.5 microni, particulele mai mici putand fi indepartate mai eficient prin sisteme de osmoza inversa; astfel, acolo unde aceste tipuri de particule si contaminanti sunt mai predominanti, combinarea celor doua metode (osmoza inversa si filtrarea cu carbune activ) reprezinta alegerea perfecta.

     Datorită eficientei lor inalte, purificatoarele de aer Clean Air Optima CA807 asigura un aer optim purificat si o mai buna dispozitie asupra noastra. Spectrul de filtrare este mare indepartand praf fin, substante solide in suspensie, particule microfine ca: fum de tutun, fum, praf, polen, alergeni acarieni, par de animale, mucegai, spori și mirosuri. Acest sistem de filtrare nu necesita schimbarea filtrelor, se curata doar lamelele RVS ale filtrului inoxidabil ce pot fi curatate cu o carpa umeda si impinse inapoi in dispozitiv.

      Acest aparat de purificare si de curatare a aerului este certificat de AHAM (Asociatia producatorilor de aparate electrocasnice) pentru capacitatea lui de a curata fumul de tutun, praful si polenul din camera. Acest aparat a primit o rata CADR (Rata de livrare a aerului curat) pentru cat de bine functioneaza la indepartarea acestor poluanti dintr-o incapere in comparatie cu alte modele de acelasi fel. Cea mai importanta caracteristica este prezenta unui higrostat. Acesta permite monitorizarea umiditatii aerului in functie de nivelul ales si va porni si va opri aparatul de purificare in mod automat ori de cate ori este nevoie. Capacitate de umidificare (litri/zi)  12 litri, asigura un flux curent optim pentru spatiile de locuinta proprie, umuditate care apoi stocata intr-un rezervor de capacitate maxima 5 litri.     Din punct de vedere energetic aparatul are un consum foarte mic de maxim 25 W/h fiind alimentat la reteaua de 220 V, fiind destinat spatiilor inchise de pana la maxim 60 mp. Acest model este si foarte silentios putand fi folosit fara probleme chiar si pe timp de noapte, avand un zgomot secvential de (12, 18, 25) dB. Aparatul cantareste 6.9 Kg si are dimensiunile de (L x H x l) 391 x 238 x 444 mm. Acest aparat de purificare a aerului, eficient si de calitate inalta, este potrivit in special pentru utilizarea profesionala de către companii, organizatii, institutii, institutii de sanatate, institutii din domeniul educational care au ales constient un mediu cu aer curat, oferind un mediu de lucru confortabil.

 

Recomandare:

 

     Consider ca este cea mai buna alegere daca iti doresti un purificator de aer, capabil sa faca fata in orice conditii la un pret foarte bun: Verifica oferte pret

 

     Primesti garantie 2 ani plus transport gratuit daca il comanzi de aici

 

     Deasemenea zilele acestea il poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *