Masina de spalat rufe Beko WTE12744XWD, performante (review)

    Masina de spalat Beko WTE12744XWD raspunde nevoilor noastre in materie de curatare rufe, folosind tehnologii dedicate din 2019. Beko WTE12744XWD este un model actual, impresionant ca forma si tehnologii folosite care iti aduc numai avantaje. Daca vrei sa mizezi pe calitate, acest model este definitia perfectiuni. Avand o capacitate extinsa de 12 Kg rufe si folosind o viteza maxima de rotatie de 1400 rpm, Beko WTE12744XWD reuseste in mod eficient sa prelucreze cantitati mari de rufe. Este o masina de spalat excelenta pentru familiile mari. Si chiar daca vrei sa speli in cantitati mai mici, este optimizata sa lucreze folosind resurse energetice si de detergent care sa se raporteze la cantitate. 

 

Obtine zilele acestea un discount suplimentar + transport GRATUIT, la achizitia unei masini de spalat BEKO, daca o comanzi de aiciVezi oferta

 

Masina de spalat rufe Beko WTE12744XWD, 12 Kg, 1400 rpm, Motor ProSmart Inverter, Clasa A+++, 60cm, Alb

 

    In forma sa curenta, de jos in sus, masina de spalat Beko are o stabilitate foarte buna pe orice suprafata, cele 4 picioruse antifoneaza foarte bine si face ca aparatul de spalat sa nu genereze vibratii in timpul functionarii. Continuand cu zona hubloului, acesta are o deschidere de la dreapta spre stanga, acesta fiind evidentiat de marginea neagra in forma circulara care este dispusa in jurul sau. Diametrul generos (34 cm), permite o deschidere larga, facilitand astfel introducerea la interior a elementelor de vestimentatie mai voluminoase: perfdele, coverturi, pardesie, hanorace, etc. Panoul de comanda este garantia unui control de calitate, aici regasindu-se principalale optiuni care sunt comandate folosind butoane specifice. Selectorul de programe te ajuta evident la alegerea modului de spalat optim in timp ce display-ul LCD confirma inca o data optiunile alese, prind semnelizarea grafica pe ecranul sau generos. 

 

    Pentru adaugarea sau scoaterea rufelor acest model are in dotare si un buton de Pornire/Pauza. Accesand butonul avem posibilitatea de a opri programul si de a scoate sau de a adauga rufe in masina. Accesand aceasta optiune puteti modifica temperatura apei şi viteza de centrifugare, daca este necesar. In aproximativ 2 minute dupa ce programul selectat sa finalizat, acest model va comuta automat catre modul de economisire a energiei. Luminozitatea luminilor indicatoarelor va scadea, de asemenea afisat va fi oprit complet. Programul Child Lock permite blocarea butoanelor masinii de spalat pentru a preveni oprirea accidentala sau schimbarea programului. Copiii se pot juca langa masina de spalat, fara ca sa fie supravegheati permanent. In stanga panoului de comanda se afla sertarul pentru detergent solid si lichid, cu un dispozitivul ce ofera posibilitatea de a utiliza la spalare detergent lichid sau concentrat, in functie de preferinta utilizatorului.

 

 

     Cuva are un design special numit Aqua Wave, gandit sa asigure protectia tesaturilor delicate si o miscare a apei foarte lina care sa asigure o curatare mai optima. Datorita sistemului automat de reglare a consumului de apa, aportul de apa este ajustat electronic in functie de cantitatea si tipul rufelor, pentru obtinerea celor mai bune performante de spalare si consum energetic. Grila formata din cele 16 programe este usor de accesat si intuitiva si cuprinde majoritatea optiunilor disponibile pe o masina de spalat de obicei mult mai scumpa.

   

    Masina detine certificare Woolmark ®Apparel Care ce garanteaza ca articolele de lana sau casmir si a altor tesaturi delicate nu vor fi niciodata deteriorate, iar culorile isi vor pastra intensitatea. Masinile de spalat Beko sunt prevazute cu rezistenta electrica nichelata, cu 40% avand mai putina depunere de calcar pe rezistenta, ce asigura o mai buna protectie impotriva coroziunii. Beko dispune de doua sisteme care ajuta la scaderea vibratiei si zgomotului: Design-ul special al peretilor laterali ai masinii de spalat reduc foarte mult zgomotul si nivelul vibratiilor in timpul spalarii, iar sistemul electronic de control al balansului, distribuie uniform rufele in interiorul masinii diminuand si mai mult zgomotul si vibratiile. Sistemul Aqua fusion patentat de Beko valorifica la maxim consumul de apa, energie, detergent in timpul spalarii. Astfel, poate fi economisita anual o cantitate de 5,5 kg de detergent, ceea ce inseamna  rufe mai curate cu un consum minim de resurse.

 

    Cu tehnologia Opti Sense din dotare acest model asigura consumul optim de apa si de energie necesare pentru fiecare spalare, prin intermediul celor 4 senzori speciali: 3 senzori sunt dedicati ingrijirii hainelor, iar al 4-lea senzor prelungeste durata de viata a masinii de spalat rufe. Cei 4 senzori din dotare sunt: Senzor de temperatura; Senzor detectare viteza de spalare si de centrifugare; Senzor detectare nivel spuma; Senzor alimentare cu energie electrica. In plus acest model detinand si optiunea cu functionare rapida Fast+ reduce semnificativ durata de spalare. Reducerea timpului de spalare se realizeaza prin creste temperatura de spalare ce reduce consumul de apa si ajusteaza presiunea apei, avand ca rezultat scaderea duratei programului de spalare cu pana la 50%. Programele de Extra Rise si Fast Rise, adauga optiuni importante de gestiune a timpului, sau cicluri suplimentare de clatire intensiva a rufelor, pentru eliminarea eficienta a detergentului din tesatura.

 

    Poti alege intre cele 16 programe predefinite pentru o spalare cat mai eficienta: extra-clatire, prespalare, sport, mixt, delicate, sintetice, bumbac, lana, spalare manuala, spalare rapida etc. Programele speciale ale masini Beko sunt: 4 programe Super Rapid de 14 min. destinat articolelor usor murdare si nepatate, cum ar fi prosoape, tricouri, sosete. Daca la acest program daca se acceseza si functia Fast+ durata de spalare scade la 14 minute, pentru maxim 2 kg de rufe. Aceste programe au fost creat din dorinta de a proteja mediul si resursele naturale. Programul Bumbac este folosit pentru spalarea rufelor rezistente din bumbac (cearsafuri, lenjerie de pat, prosoape, halate de baie, lenjerie intima etc.). Acest program de baza este format din 3 sectiuni cu temperatura de spalare de 40ºC, 60ºC si 90ºC, ce se efectueaza la o cantitate de maxim 8 Kg de rufe.

 

     Programul Bumbac Eco ce este si el folosit pentru spalarea rufelor rezistente din bumbac. Acest program de baza este format din 3 sectiuni. Deși acest program durează mai mult decat celelalte, cu acest program economisiți o cantitate semnificativa de energie si apa. Temperatura reala a apei poate fi mai mica decat temperatura de spalare normala. În momentul cand incarcati masina cu o cantitate de rufe mai mica (de ex. ½ din capacitate sau mai putin), ciclul de spalare devine mai scurt. În acest caz, consumul de energie si de apa va scadea mai mult, asigurand o spalare cu resurse energetice mai mici. Program pentru spalarea rufelor Sintetice cu 2 optiuni de temperatura (40ºC, 60ºC) in functie de gradul de murdarie (cum ar fi camasi, bluzele, tesaturi sintetice/din amestec de bumbac), la o cantitate de maxim 2,5 Kg de rufe. Programul Dark care este special creat pentru hainele inchise la culoare. Acest program previne decolorarea si pastreaza intensitatea culorilor hainelor, ca noi. Program extra-clatire se adaugă un ciclu de clătire în plus faţă de cel de după ciclul principal de spălare. Este diminuat astfel riscul afecţiunilor caracteristice unei piei sensibile (în cazul bebeluşilor sau a alergiilor etc) datorate unor eventuale resturi de detergent. Prespălarea este necesară numai pentru haine foarte murdare. Renunţând la prespălare economisiţi energie, apă, detergent şi timp. Spalare manuala acest program este dedicat pentru a spala hainele de lana/delicate care au etichete cu „a nu se spăla în maşina”, pentru care se recomanda spalarea manuala. Temperatura apei folosita la acest program este de 40°C, la o cantitate de maxim 1,5 Kg de articole din lana.

 

     Programul de spalare pentru rufe Delicate (Gentle care) la o cantitate de maxim 2 Kg de rufe cum ar fi imbrăcămintea tricotata din bumbac/amestec de bumbac sau ciorapi. Miscarea delicata a tamburului si cantitatea mai mare de apa reduc frecarea fibrelor la minimum, asigurand rezultate impecabile. In faza finala urmeaza o clatire suplimentara pentru a asigura indepartarea tuturor urmelor de detergent. Cu acest program puteti sa spalati si hainele a caror culoare vreti sa se pastreze fie folosind apa cu temperatura de 20°C, fie selectand optiunea de spalare cu apa rece. Program de spalare Perdele folosit pentru spălarea voalurilor si a perdelelor. Deoarece tesatura cu ochiuri din care sunt facute aceste articole provoaca o inspumare excesiva, puneti mai putin detergent în compartimentul principal de spalare. Datorita ciclului de centrifugare special al acestui program, voalurile și perdelele se sifoneaza mai putin. Programul de spalare Lingerie la o cantitate de maxim 1 Kg de articole, este destinat articolelor de lenjerie confectionate din materiale fine, unde tesatura este protejata si curatata prin miscari usoare ale cuvei si temperatura mica a apei de 30°C.

 

     Masina are un ciclul de stoarcere impartit in mai multe etape, iar miscarile lente ale cuvei impiedica sifonarea lenjeriei. Acest proces previne formarea cutelor, iar calcatul lenjeriei se va realiza intr-un timp mult mai scurt. Programul de spalare Camasi folosit la o cantitate de maxim 2,5 Kg, utilizeaza mai putine miscari si mai delicate ale tamburului, in timp ce temperatura este setata la maximum 60°C, pentru a preveni deteriorarea camasilor si a prelungi durata lor de utilizare. Programul Down Wear folosit la o cantitate de maxim 1,5 Kg este special conceput pentru spalarea gecilor de iarna si a pilotelor din puf de gasca. Programul Mixt folosit la o cantitate de 3 Kg de rufe cu temperatura apei de 40°C, ce permite spalarea materialelor sintetice si a celor din bumbac in acelasi ciclu al masinii de spalat. Programul Jeans utilizat pentru a proteja culoarea hainelor inchise la culoare sau a jeansilor. Acest program asigura o spalare eficienta, datorita miscarilor speciale ale cuvei chiar daca temperatura este scăzuta. Daca sunteti o persoana care face mult sport masina are in dotare programe speciale de sport concepute pentru spalarea echipamentului si incaltamintei de sport. La acest program apa are o temperatura de 40°C, fiind recomandat pentru articole vestimentare sportive sintetice sau din bumbac, cu un grad scazut de murdarie.

 

      Hygiene 20º C este un program cu care se pot spala hainele colorate si din bumbac, fara ca aspectul acestora sa se deterioreze. Mai mult, daca spalarea se va face la temperaturi mici, se va economisi si energie electrica. Cu acest program daca se utilizeaza la spalare temperaturi de peste 60°C acest program elimina pana la 99% din alergeni. Daca se foloseste apa la temperatura ridicata de 90°C pentru o cantitate de 8 Kg de rufe are cel mai mare consum de resurse energetice. Programul consuma impreuna cu cele 2 cicluri de clatire o cantitare mare de aproape 100 litri de apa si energie de 2,3 kW/h. Cu optiunea de clatire suplimentara programul permite masinii sa efectueze o clatire suplimentara fata de clatirea care a fost deja efectuata dupa spalarea principala. In acest mod, riscul ca pielea sensibila (a bebelusilor, persoane cu piele alergica etc.) să fie afectată de urmele de detergent de pe rufe. 

 

     Timer-ul 19 h ii confera un grad ridicat de autonomie acestui model, ce permite functionarea pe intervale presetate de timp. Ciclu de noapte, acest program de spalare este deosebit de silentios si poate fi pornit chiar si pe timpul noptii. Datorita caracteristicilor sale, acest ciclu permite prevenirea formarii cutelor pe tesaturi. Fazele cele mai zgomotoase sunt amanate si, in ciuda duratei lungi a ciclului, performatele de spalare se incadreaza in clasa A de consum energetic. Daca nu doriti sa scoateti imediat rufele din masina dupa ce programul s-a finalizat, puteti utiliza functia de amanare a clătirii pentru a mentine rufele in apa pentru a preveni incretirea acestora în momentul cand nu este apa in masina. Dupa optiunea de amanare, puteti accesa butonul Pornire/Pauza, daca doriti ca sa evacuati apa fara a centrifuga rufele. Programul de spalare se va relua si se va termina dupa evacuarea apei. Acest model avand simbolul Ecotech este o garantie a standardelor ridicate de eficienta, cu niveluri scazute de consum si o performanta excelenta. 

Masina de spalat rufe Beko WTE12744XWD, 12 Kg, 1400 rpm, Motor ProSmart Inverter, Clasa A+++, 60cm, Alb

     Masina Beko WTE12744XWD are o clasa de eficienta energetica inalta A+++ si consum redus de resurse, avand un consum mediu de apa anual de 10559 l/an de energie in program standard de 0,98 kW/h ciclu de spalare si 225 kWh/an consum in medie anual. Consumul de energie este bazat pe 220 de cicluri de spalare standard folosind programele pentru bumbac la 60°C si 40°C cu incarcare completa si partiala si pe consumul Eco cu energie redusa. Consumul efectiv de energie depinde de modul de
utilizare al aparatului. Consumul de apa se bazeaza pe acelasi calcul.

 

 Recomandare:

 

       Este alegerea perfecta daca iti doresti o masina de spalat performanta care sa iti satisfaca toate nevoile cotidiene la un pret foarte mic: Verifica oferta pret

 

       Deasemenea zilele acestea o poti gasi la reducere in cel mai mare magazin online reducerea fiind valabila doar pentru comenzile online: Vezi noul pret actualizat

 

        Primesti garantie extinsa 5 ani fara costuri suplimentare, daca o comanzi de aici

 

Masina de spalat rufe Beko WTE12744XWD, 12 Kg, 1400 rpm, Motor ProSmart Inverter, Clasa A+++, 60cm, Alb

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *